محل تبلیغات شما

مهندسي و طراحي و اجراي انواع چاه ارت

 شركت ما در زمينه مهندسي و طراحي و اجراي انواع چاه ارت فعاليت دارد و در اين زمينه از استاندارد هاي لازم كه در ادامه ارائه شده است پيروي مي كند 

1-    كيفيت چاه بايد بگونه اي باشد كه داراي نم دائم بوده و ارت استاندارد تعريف شده بوسيله موسسه ( كمتر از 2 اهم) در پشت دستگاه رك و UPS ها براي يك مدت زمان قابل قبول را داشته باشد .
2-    چاه ارت بايد طبق دستور العمل موسسه و موارد مندرج در اين دستور العمل نصب گردد ، اما استفاده از ساير روشها جهت بهينه نمودن كيفيت ( همانند استفاده از بنتونيت سوپر اكتيو و لوم ) بلامانع مي باشد .
3-    چاه ارت بايد داراي قابليت احياء باشد .
مشخصات فني اتصال زمين ( چاه ارت) :
1 - مقاومت الكتريكي اتصال زمين ( چاه ارت‌ )‌:
كل مقاومت الكتريكي اتصال زمين نسبت به جرم كلي زمين بايد در سر چاه زير 1 اهم و در پشت دستگاه UPS ها و رك زير 2 اهم باشد .
نكته 1 : كليه هاديهاي مورد استفاده در سيستم اتصال زمين بايد از جنس مس خالص باشد .
نكته 2 : هاديهاي مورد استفاده از نوع افشان نباشد .
2 - سطح مقطع هادي اتصال زمين :
سطح مقطع هادي مسي مورد استفاده 2 mm  50
3 - الكترود زمين : ( صفحه مسي ) :
الكترود زمين مورد استفاده بايستي از نوع مسي با ابعاد 70 سانتيمتر و ضخامت 5 ميلي متر باشد .
4 - حداقل عمق الكترود زمين :
عمق دفن الكترود بايد به قدري باشد كه خشك شدن يا يخ زدگي در فصول مختلف سال اثر قابل ملاحظه اي بر مقاومت آن نداشته باشد يعني حداقل عمق صفحه مي بايستي بطوري باشد تا لبه بالاي آن تا سطح زمين حداقل 5/2 متر باشد بشرطي كه بتوان به حداقل مقاومت 1 اهم ( دائمي ) دست يافت .
5 - اتصال هادي زمين به صفحه مسي :
اتصال هادي زمين به صفحه مسي بايد يكي از دو روش زير باشد :
5-1 در انتهاي سيم اتصال زمين يك كابلشوي مسي مجهز به دو عدد پيچ با مهره هاي قفل كننده نصب شود . اين كابلشو مي تواند از نوع پرسي باشد .
كابلشو به كمك دو عدد پيچ مسي به صفحه مسي محكم مي شود .
5-2 به جاي استفاده از پيچ بهتر است اتصالات را با استفاده از جوش اكسيژن ( برنجي ) انجام داد .
6- كابل اتصال ترمينال زمين ( شين ) به هادي زمين :
كابل اتصال ترمينال (شين) به هادي زمين در لبه چاه بايستي كابل 50*1 مسي باشد كه بوسيله يك كلمپ مسي به هادي زمين متصل شود .
7 - ترمينال زمين ( شين ) :
ترمينال اصلي و يا شينه اصلي اتصال زمين بايد در محل ورود برق به ساختمان ( كنتور ) و يا تابلوي برق نصب شود تا علاوه بر هادي زمين ، اتصال زمين ساخته به آن اتصال يابد .
نكته :مسير عبور كابل روپوش دار اتصال زمين از لبه چاه تا ورودي ساختمان بايستي يك كانال به عمق 70 cm كه حداقل 10 سانتيمتر زير ورودي كابل با ماسه نرم و ( ماسه بادي ) قرار گرفته و كوبيده شود و ورودي آن يك رديف آجر قرار داده شود ورودي آجرها با نوار هشدار دهنده پوشانده شود تا به هنگام هرگونه حفر كانال از جانب موسسات دولتي ، مشخص شود .
نكته : مسير عبور كابل از مدخل ورودي ساختمان تا محل ترمينال ترمينال يا اولين محل كانال پلاستيكي بايستي كابل در داخل لوله فولادي قرار گرفته و به ديوار با بست محكم گردد و در قسمت پايين ورودي كابل ، لوله بايستي فارسي برگردد تا فشار احتمالي وارده باعث ضخم شدن كابل نگردد .
8 - مشخصات چاه :
9- حداكثر عمق چاه :
در حالي كه عمق لبه بالايي صفحه مسي نبايد از 5/2 متر كمتر باشد ، براي حداكثر آن حدي تعيين نمي شود ، بلكه مناسب ترين عمق چاه عمقي است كه در آن نم دائمي زمين مشهود است .
بشرط آن كه مقاومت كل اتصال زمين از حداكثر 1 اهم نكند .
10-تامين رطوبت مصنوعي :
چنانچه به هر دليلي نياز به رطوبت مصنوعي احساس شد ، بايستي با قرار دادن لوله پلاستيكي به قطر 3 از لبه بالايي صفحه مسي تا سطح زمين و قرار دادن كف پوش در سطح زمين رطوبت چاه را تامين نمود .
11 - مواد مورد استفاده در كنار صفحه مسي (  بنتونيت يا لوم )
پس از حفر چاه و قرار دادن صفحه مسي بصورت قائم بايستي بصورت زير عمل گردد :
1 - پر كردن چاه با آب حداقل تا لبه بالائي صفحه ( حداقل 500 ليتر ) آب لازم است .
2 - تخليه بنتونيت اكتيو بصورت ملايم و پيوسته به دورن چاه ( حدود 10 كيسه 30 كيلوگرمي براي ضخامت 70*70)
3 - مخلوط كردن آب و بنتونيت درون چاه تا به شكل دوغاب يكنواخت درآيد .
4 - پس از گذشت حدود 5 دقيقه و فرصت لازم براي متورم شدن بنتونيت يك و حداكثر 2 كيسه بنتونيت ( بسته به ابعاد چاه ) و به منظور خشك شدن لايه روي بنتونيت و عدم تماس با خاك و سنگ ، درون چاه ريخته شود .
5 - يك تا دو متر مربع خاك رس درون چاه ريخته شود .
6 - پر كردن مابقي چاه با خاك هاي حفاري شده ( بهتر است ابتدا سرند شوند ) به همراه مقداري آب .
7 - در محلهائي كه زمين رطوبت فراوان دارد و يا چاه به آب مي رسد جهت استفاده از بنتونيت بهتر است محل چاه عوض شود و يا اينكه ابتدا ملات يا دوغاب بنتونيت تهيه و در چاه ريخته شود سپس مراحل انتقال صفحه مسي به درون چاه و همچنين مراحل 2 و 4 انجام شود .
8 - بنتونيت اكتيو شامل : تركيبات مختلف از جمله اكسيد آلومينيم ، كربنات سديم و فلدسپات بوده و بدليل جذب رطوبت بالا باعث ايجاد كاهش مقاومت مي شود و به هيچ وجه همراه آن نبايد از خاك زغال و نمك استفاده شود .
9 - صرفا استفاده از بنتونيت اكتيو با دانه هاي سفيد مايل به زرد با ارم و كيسه هاي 30 كليوگرمي مشخص كه دستور العمل استفاده در داخل كيسه ها موجود مي باشد مجاز بوده و نبايد از بنتونيت معمولي استفاده گردد .

ضوابط اجرای سيستم ارت و چاه ارت

زمین کردن یا اتصال زمین

مهندسي و طراحي و اجراي انواع چاه ارت

زمين ,چاه ,مسي ,اتصال ,استفاده ,بنتونيت ,اتصال زمين ,صفحه مسي ,استفاده از ,هادي زمين ,مورد استفاده ,كابل اتصال ترمينال ,مقاومت الكتريكي اتصال

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

الکتروکاروتاژ - آب یابی